Buddha to Buddha

Buddha to Buddha sieraden

Het verhaal van Buddha to Buddha begint in 1997. Op zoek naar de diepere betekenis van het leven, besloot onze oprichter Batul Loomans een meditatiereis door Zuidoost-Azië te maken. Tijdens zijn reis begon hij een armband te schetsen. De schakels van de armband stonden symbool voor de verbinding tussen twee wezens en het sieraad moest zwaar zijn, om hem geaard te houden in dit leven. Samen met een plaatselijke zilversmid bracht hij die schetsen tot leven; Buddha to Buddha en onze eerste armband waren geboren.

Sindsdien creëren wij onze 925-sterling zilveren en 14-karaats gouden sieraden met de beste ambachtslieden die we kunnen vinden. Wij zijn er trots op dat elk sieraad met de hand wordt gemaakt. Daarom is elk sieraad uniek en heeft elk sieraad een ziel.

Vakmanschap

In het leven zijn er dingen die zo verfijnd zijn, dat je nauwelijks zou geloven dat ze door mensen zijn gemaakt. Vakmanschap is de kern van Buddha to Buddha premium handgemaakte sieraden. Het duurt minstens 72 manuren voor onze sieraden klaar zijn om gedragen te worden.

Een schakel vormt de basis voor elk ontwerp. De kern van het sieraad bestaat uit verschillende stukken die een chain vormen met unieke verbindingen. Tijdens het vormen van de connecties gebruikt de zilversmid al zijn expertise om het sieraad een Buddha to Buddha look & feel te geven. Door het slot te bevestigen aan het sieraad, krijgt de Buddha een ziel. Alles wat ze ontwerpen, alles wat ze creëren en alles wat ze doen is one-of-a-kind handgemaakt, speciaal voor jou.